Bármennyire is próbálkozol, általában azt tapasztalod, hogy ha a konyhában sütögetsz, akkor a végén csúnya olajfoltok lehetnek a ruháidon. A ruhákon lévő olajfoltok a legbosszantóbbak, mivel nehéz eltávolítani őket, és szinte mindig jól láthatóak. Ha nem azonnal távolítod el , akkor az olajfoltok idővel egyre sötétebbek lesznek, és néha tartósan beivódnak. Megosztjuk egyszerű tippjeinket, hogyan lehet eltávolítani az olajat a ruhákból.

Hogyan szedjük ki az olajat a ruhákból?

Tehát van egy olajfoltod. Az első dolog, amit nem szabad elfelejtened, hogy szinte minden olaj vagy zsír szobahőmérsékleten szilárd vagy félig szilárd, és a felesleget óvatosan letörölheted egy zsebkendő vagy papírtörlő segítségével. Ezt ideális esetben közvetlenül az olajfolt megjelenése után kell megtenni. Ezt követően vagy szódabikarbónát vagy egy darab krétát, sőt mosogatószert is használhat a folt fellazítására a mosás előtt.

Hogyan használjunk szódabikarbónát az olajfoltok eltávolítására?

A szódabikarbóna csodálatosan működik olyan dolgokon, amelyeket nem lehet mosógépbe tenni. Például szódabikarbónával eltávolíthatja az olajfoltokat egy nagyméretű bútordarabról, például egy kanapéról vagy egy télikabátról. Az alábbi lépéseket kell követni:

Miután papírtörlővel eltávolítottad a felesleges zsírt, tegyél szódabikarbónát a foltra, és hagyd állni 24 órán át.
Egy nap elteltével keféld le a szódabikarbónát.
Hígított ecetet (fele víz-fele ecet) használj a foltra.
Súrold le kefével és gyengéd szappannal. Ha puha anyaggal van dolga, súrolja finoman fogkefével.
Megismételheted a folyamatot, ha makacs foltról van szó.

Hogyan használjunk krétát az olajfoltok eltávolítására?

Használhatsz egy darab krétát is, mivel ugyanolyan hatása van, mint a szódabikarbónának, ahol magához húzza az olajat a szövetről. Íme, hogyan használj krétát az olajfoltok eltávolítására. Dörzsölj egy darab krétát a foltra, miután a felesleget egy zsebkendővel vagy papírtörlővel letörölted. Az olajfoltos ruhát mossd ki, amint tudod.

Mosogatószer az olaj eltávolításához a ruhákból

Ahogyan a mosogatószert arra használják, hogy eltávolítsák az erős zsírt a használt edényekből, néhány cseppet arra is használhatsz, hogy eltávolítsd az olajfoltokat a szövetekből. Használj hígított mosogatószert és meleg vizet az olajfolt fellazításához. Hagyd benne áztatni a ruhát körülbelül öt percig. Miután egy ideig áztattad, óvatosan egymáshoz súrolhatod az olajfoltos szövetszálakat. Egy régi fogkefét vagy egy másik ruhát is használhatsz, hogy a szappant beledolgozd a foltba.

Mosogatószer az olaj eltávolításához

Miután szódabikarbónát, krétát vagy mosogatószert használtál, követheted a ruhadarab anyagápolási címkéjén található mosási utasításokat. Ha az olajfolt a mosás után is látható, ismételd meg a folyamatot. Az olajfolt eltávolításáig kerülje a szárítóba helyezést, mivel az tartósan elszínezheti a szövetszálakat.