A legtöbb gyerek válogatós evő, és amikor a reggeliről van szó, az anyukák számára nehéz időszak lehet. Ezért, hogy megkönnyítsük a dolgot, megmutatunk néhány egészséges reggeliötletet, amelyek kivételesen hasznosak lesznek ebben a időszakban, amikor az anyukák valószínűleg stresszesebbek, mint maguk a gyerekek.

Tojás: A tojás a növekvő gyerekek reggelijének alapdarabja kell, hogy legyen, mivel jó fehérje-löketet biztosít, ami az egyik legfontosabb tápanyag, amely segíti a gyermek megfelelő növekedését. Ha gyermeke retteg a napi rántottától, íme néhány tipp, amit kipróbálhat.

Fűszerek – a paprika, az oregánó, a jalapeno és más ízesítő fűszerek elengedhetetlenek. Mivel ezek a fűszerek a legtöbb pizza és tészta fő alkotóelemei, a gyermeked valóban nagyszerűnek fogja találni, hogy a reggeli reggelijében is ugyanezek az ízek szerepelnek.

Gondolj a színekre – Egy gyerek számára, ha jól néz ki, valószínűleg jó íze is van. A következő szupermarketben tett kirándulásod alkalmával mindenképpen vedd fel a legvilágosabb színű zöldségeket (paprika, paradicsom és kukorica), és add őket a gyereked reggeli tojásához.

Egészséges reggeli ötletek
Sajt – A sajt a gyerekek egyik kedvence, és most, hogy szinte minden formában kapható – kenhető, kockázható és szeletelhető -, szinte mindenhez adhatod. Ráadásul, mivel a gyermeke növésben van, a sajt hozzáadása fedezheti a gyermeke napi tejfehérje-szükségletét, ami egy plusz bónusz.

Gabonapehely: A Fruit Loops és a Chocos egyszerű és könnyű reggeli lehetőséget jelenthet gyermeke számára. Kísérletezzen különböző feltétekkel – friss tejszínnel, banánnal, eperrel, málnával és dióval. A különböző gabonafélék összekeverése is érdekes lehet, hiszen a gyermeke nagyobb valószínűséggel eszik valami újat, mint a monoton és unalmas sima gabonapelyhet.

Kérje meg a gyerekeket, hogy adjanak hozzá saját feltéteket, így még inkább érdekelni fogja őket a dolog, és pillanatok alatt eltakarítják a tálat. A reggeli müzli előnye, hogy mindkettőt megkapja: egy jó adag rostot a gabonapehelyből, és kalciumot a tejből.

Zab: Ne korlátozza a zabot az „idősebb” generációra és a fogyókúrás diétákra. A zab a gyereknek is jót tesz. Ahelyett, hogy egyenesen a csomagból adj a gyermekednek a víz hozzáadásával és főzésével készült zabot, vegyél egy doboz sima zabot, és próbálj ki minden nap más ízeket.

Gyümölcsturmixok: A gyümölcslevek remekül indítják a napot, de a gyümölcsök szezonális elérhetőségét tekintve nem egyszerű minden nap más ízt készíteni, igaz? A gyümölcsturmixok jó alternatívát jelenthetnek. Vegyél étcsokoládét és különböző gyümölcsöket, és készítsetek egy gyors turmixot a gyerekkel. Nagyvonalúan reszelje le a tetejét étcsokoládéval, és nézze meg, ahogy a gyermeke pillanatok alatt lenyeli a poharat.