A jojoba olaj egy nagyszerű természetes bőrápoló olaj. Tudj meg többet a jojoba olaj nagyszerű hatásairól a következő cikkben: A jojoba olaj 13 nagyszerű hatása az arcbőrödre

jojoba olaj arcra

Hogyan kell használni

Néhány más illóolajjal ellentétben a jojobaolajat nem kell hígítani, és közvetlenül a bőrre lehet felvinni.

Mielőtt először használnád a jojobaolajat, vagy bármilyen kozmetikai terméket, érdemes egy próbát végezni, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem vagy rá allergiás allergiás. A próbát következő lépésekkel végezheted el:

  • A belső alkarodra vigyél fel három-négy csepp jojobaolajat.
  • Fedd le a területet kötéssel, és várj 24 órát.
  • Vedd le a kötést, és ellenőrizd az alatta lévő bőrt. Ha nincs jele csalánkiütésnek, bőrpírnak vagy irritációnak, akkor minden rendben van.

A jojobaolaj használatának módja a kívánt eredménytől függ. Használhatod ajakbalzsamként a száraz, repedezett ajkak megnyugtatására, vagy lefekvés előtt az egész arcodra kenheted, mint öregedésgátló szérumot.

A jojobaolajat más természetes pattanások elleni összetevőkkel keverheted össze egy arckezelésben. Az arckezelés hatásos a pattanások eltüntetéséhez és a bőr fiatalságának megőrzéséhez, hidratálásához.

A jojobaolaj a legtöbb más összetevővel ellentétben biztonságosan használható a szemkörnyék környékén, ami miatt népszerű sminklemosó az olajos sminkek eltávolítására.

A jojoba olaj lehetséges mellékhatásai

Mivel a jojobaolaj hipoallergén, általában biztonságosnak tekinthető a helyileg történő alkalmazása.

Vannak azonban olyan ritka esetek, amikor a jojobaolaj allergiás reakciót okozott. A tünetek közé tartozott a csalánkiütés és a viszketés.

Az ilyen mellékhatások elkerülése érdekében a jojobaolaj használata előtt mindenképpen végezz bőrpróbát (a fent leírtak szerint).

A legjobb jojoba olaj alapú termék kiválasztása

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a jojobaolaj használatából a bőrápolási rutinban, fontos, hogy olyan márkákat keress, amelyek bio, hidegen sajtolt jojobaolajat forgalmaznak.

A hidegen sajtolt olajfajták több antioxidánst tartalmaznak növényből, mint a kereskedelmi forgalomban kapható melegsajtolással készültek. Az extra antioxidánsok segíthetnek növelni a jojobaolaj bőrápoló hatásait.